Astro-Grázl

Světová ekonomika se hroutí jak domeček z karet. Diktátorské režimy padají jak listí ze stromů na podzim. Občané se bouří a připravují revoltu proti zkorumpovaným politikům vedoucích jejich zemi ke krachu. Svoboda je jen módní slovo. Příroda se taktéž bouří a pustoší lidmi změněnou krajinu. Řádem světa se stal chaos. Je nepochybné, že konec světa se blíží.

Starověcí Mayové neměli Google, Facebook ani Twitter, neměli ani internet, měli jen hvězdnou oblohu nad hlavou. Ale přesto TO tušili. Ptáte se jak? Pravda se ukrývá někde TAM ve hvězdách.

Navštivte v létě Astronomickou expedici v Úpici a pokuste se ve hvězdách objevit to co skrývají a co tam našli už jiní velikáni před vámi. Odhalte odpověď na základní otázku života, vesmíru a vůbec. Přijeďte a poznáte jak běží čas v astronomickém měřítku. Pohlédnete do dalekohledů a uzříte proměny vesmíru na vlastní oči.

Během dvou týdnu se dozvíte jak vesmír vznikl a jak možná jednou i zanikne. Zjistíte proč hvězdy svítí a proč se Země otáčí. Naučíte se  orientovat na hvězdné obloze i v hvězdářských mapách. Podíváte se do vesmíru nejrůznějšími dalekohledy, budete si ho moci vyfotit i poslechnout na rádiových vlnách. Naučíte se i jak létat do vesmíru.

A i když budete bojovat o holý život se zuřícími živly, každopádně zažijete nezapomenutelné dva týdny v příjemném kolektivu mladých a inteligentních lidí a jiskerně zářících hvězd.

Komentáře

Bez komentářů.